A költözés miatt a CEU befejezi az MTA-val közös matematikusképzését

2019 február 7., csütörtök 21:54
219

Nem folytatja a CEU a Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Kutatóintézetével közös képzést, derült ki egy levélből, amit Michael Ignatieff rektor küldött az érintetteknek. Ezért erre a képzésre már nem vesznek fel új hallgatókat. Ugyanakkor akik már megkezdték a képzést a kétéves MS programban vagy  a hároméves PhD program, továbbra is kapnak ösztöndíjat. 

Kérdésünkre a CEU megerősítette a hírt. Azt írták: 

A CEU sajnálatos módon arra kényszerült, hogy felfüggessze a 2019-2020-as tanévre a Matematika és Alkalmazott Matematika Tanszéken meghirdetett mester és doktori képzésekre szóló felvételi eljárást. Mivel a magyar kormányzat nem teszi lehetővé, hogy amerikai diplomát adó képzéseit a CEU Budapesten oktassa, a Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézete a továbbiakban nem tud részt venni a diákok oktatásában a CEU partnereként. 

A CEU büszke a Rényi Intézettel való együttműködésére, és bízunk abban, hogy a bécsi CEU-n keresztül a jövőben folytatni tudjuk a közös munkát. A már itt tanuló diákjaink be tudják fejezni tanulmányaikat, valamint a kvantitatív alapú számítógépes társadalomtudomány témájában meghirdetett szakirányú képzési programot az egyetem továbbra is biztosítani fogja a mesterszakos és doktori hallgatóinak.”

A Magyar Tudományos Akadémia, a CEU és a prágai Károly Egyetem  tavaly ősszel 10 millió eurós támogatást nyert hálózatkutatásra. Igaz, az MTI az erről szóló beszámolójából a CEU-t egyszerűen kihagyta

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt