A pszichiátrián kezelték a 10 ember halálát okozó párizsi épülettűz gyanúsítottját

külföld
2019 február 07., 14:17

Keddre virradó éjjel kigyulladt egy nyolcszintes épület Párizs 16. kerületében, a tűzben 10 ember halt meg. A tűzeset fő gyanúsítottja egy 40 éves nőt, akit épp egy héttel korábban engedtek ki a pszichiátriáról. Az elmúlt évtizedben 13 alkalommal küldték kezelésre az ügyészség szerint.

photo_camera Fotó: BENOIT MOSER/AFP

A nőt az épületen kívül tartóztatták le, állítólag részeg volt és épp egy autót próbált meg felgyújtani. A nőt letartóztatták, az ügyészség szerint a kihallgatása során zavarodott volt, de tagadta, hogy ő gyújtotta volna fel az épületet. Korábban nem volt ugyan büntetve, de már háromszor is folyt ellene eljárás, az egyik esetben azért, mert állítólag felgyújtott egy ruhát egy üzletben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.