Sárosdi Lilla kiakadt Marton visszatérésén: Elkeserítőnek tartom, hogy mennyire hatalomféltő, gyáva színházi vezetők vannak Magyarországon

KULTÚRA
2019 február 07., 06:56
comments 499

Megdöbbent Sárosdi Lilla, hogy a szexuális zaklatással vádolt Marton László visszatér, és darabot rendezhet Veszprémben. Az ügyet kirobbantó, jelenleg Franciaországban élő színész a Story magazinnak kijelentette: "a probléma nem az, hogy ő dolgozni akar, hanem hogy a szakma nagy részének az az érdeke, hogy ez az ügy megfulladjon." Hozzátette:

"mikor kirobbant a Marton-ügy, a színházi szakma nagy része annak ellenére (vagy pont emiatt), hogy ezekről a történetekről tudott, már akkor is bevédte. Nekik ez az érdekük. Elkeserítőnek és borzasztó szomorúnak tartom, hogy mennyire hatalomféltő, gyáva színházi (is) vezetők vannak Magyarországon."

Bár bírósági ügy nem lett a zaklatásokból, nem kérdés, hogy Marton László molesztált-e: miután a sajtónak tíz magyar nő vallott, kiderült, hogy Kanadában is volt a rendezőnek zaklatási ügye.

Sárosdi és családja tavaly augusztusban költözött el Franciaországba, írja a Blikk. Bár nem beszélte akkor a nyelvet, ma már dolgozik.

Marton visszatéréséről a veszprémi színház igazgatója, Oberfrank Pál a színház.hu-nak azt mondta, hogy a rendező megbízására egyrészt a fideszes városvezetés rábólintott, másrészt

"az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást. Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.