Sárosdi Lilla kiakadt Marton visszatérésén: Elkeserítőnek tartom, hogy mennyire hatalomféltő, gyáva színházi vezetők vannak Magyarországon

KULTÚRA
2019 február 7., 6:56
comments 501

Megdöbbent Sárosdi Lilla, hogy a szexuális zaklatással vádolt Marton László visszatér, és darabot rendezhet Veszprémben. Az ügyet kirobbantó, jelenleg Franciaországban élő színész a Story magazinnak kijelentette: "a probléma nem az, hogy ő dolgozni akar, hanem hogy a szakma nagy részének az az érdeke, hogy ez az ügy megfulladjon." Hozzátette:

"mikor kirobbant a Marton-ügy, a színházi szakma nagy része annak ellenére (vagy pont emiatt), hogy ezekről a történetekről tudott, már akkor is bevédte. Nekik ez az érdekük. Elkeserítőnek és borzasztó szomorúnak tartom, hogy mennyire hatalomféltő, gyáva színházi (is) vezetők vannak Magyarországon."

Bár bírósági ügy nem lett a zaklatásokból, nem kérdés, hogy Marton László molesztált-e: miután a sajtónak tíz magyar nő vallott, kiderült, hogy Kanadában is volt a rendezőnek zaklatási ügye.

Sárosdi és családja tavaly augusztusban költözött el Franciaországba, írja a Blikk. Bár nem beszélte akkor a nyelvet, ma már dolgozik. 

Marton visszatéréséről a veszprémi színház igazgatója, Oberfrank Pál a színház.hu-nak azt mondta, hogy a rendező megbízására egyrészt a fideszes városvezetés rábólintott, másrészt

"az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást. Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt