Tüdőgyulladás miatt kórházban ápolják a brazil elnököt

külföld
2019 február 07., 20:19
comments 121

Tüdőgyulladása van Jair Bolsonaro brazil elnöknek, jelentette be csütörtökön a Sao Pauló-i Albert Einstein kórház, ahol az elnököt ápolják. Az orvosai szerdán 38 fokos lázat észleltek nála, amit a tüdejét megtámadó, bakteriális eredetű fertőzés okozott. A szóvivője szerint félig intenzív kezelést alkalmaznak az elnök meggyógyítása érdekében.

Jair Bolsonaro
photo_camera Jair Bolsonaro Fotó: RICARDO MORAES/AFP

2018 szeptemberében Bolsonaro - akkor még elnökjelöltként - az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt, ahol egy férfi késsel támadt rá, minek következtében súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani. A sérülések miatt a sebészek egy mesterségesen létrehozott bélkivezetést alakítottak ki. Az ahhoz használt zacskót január 28-án távolították el a hasfaláról. Azóta kórházban van. A január végi műtét miatt akkor 48 órára Hamilton Mourao alelnök vette át az államfői feladatokat, akivel Bolsonarónak már voltak nézeteltérései. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.