Tüdőgyulladás miatt kórházban ápolják a brazil elnököt

Tüdőgyulladása van Jair Bolsonaro brazil elnöknek, jelentette be csütörtökön a Sao Pauló-i Albert Einstein kórház, ahol az elnököt ápolják. Az orvosai szerdán 38 fokos lázat észleltek nála, amit a tüdejét megtámadó,  bakteriális eredetű fertőzés okozott. A szóvivője szerint félig intenzív kezelést alkalmaznak az elnök meggyógyítása érdekében.

Jair BolsonaroFotó: RICARDO MORAES/AFP

2018 szeptemberében Bolsonaro - akkor még elnökjelöltként - az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt, ahol egy férfi késsel támadt rá, minek következtében súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani. A sérülések miatt a sebészek egy mesterségesen létrehozott bélkivezetést alakítottak ki. Az ahhoz használt zacskót január 28-án távolították el a hasfaláról. Azóta kórházban van. A január végi műtét miatt akkor 48 órára Hamilton Mourao alelnök vette át az államfői feladatokat, akivel Bolsonarónak már voltak nézeteltérései. (Reuters/MTI)  

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.