3212 kilakoltatás volt 2018-ban

2019 február 8., péntek 7:19
190

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar összesített adatai alapján 3212 ingatlankiürítés történt tavaly Magyarországon, vagyis a kormány által meghirdetett családok évében – írja a 24.hu. Ez a szám alig marad el az egy évvel korábban regisztrált – rekordot jelentő – 3636 kilakoltatástól.

Ráadásul tavaly egy hónappal meghosszabbították a téli kilakoltatási moratóriumot is, azaz egy hónappal kevesebb idő alatt jött össze ennyi kilakoltatás. A 24.hu által megismert adatok szerint lakóingatlan sikeres árverését követő birtokbaadás miatt 1928, lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 743, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során 318, önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 204, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően pedig 19.

Az elmúlt három évben az ingatlankiürítések száma így csaknem elérte a tízezret. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke közölte, a legtöbb intézkedés még mindig a devizahiteles ügyek miatt van, ám ezek száma némi csökkenést mutat. A devizahitelesek máig tartó problémáiról ebben és ebben a cikkben írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt