3212 kilakoltatás volt 2018-ban

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar összesített adatai alapján 3212 ingatlankiürítés történt tavaly Magyarországon, vagyis a kormány által meghirdetett családok évében – írja a 24.hu. Ez a szám alig marad el az egy évvel korábban regisztrált – rekordot jelentő – 3636 kilakoltatástól.

Ráadásul tavaly egy hónappal meghosszabbították a téli kilakoltatási moratóriumot is, azaz egy hónappal kevesebb idő alatt jött össze ennyi kilakoltatás. A 24.hu által megismert adatok szerint lakóingatlan sikeres árverését követő birtokbaadás miatt 1928, lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 743, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során 318, önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 204, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően pedig 19.

Az elmúlt három évben az ingatlankiürítések száma így csaknem elérte a tízezret. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke közölte, a legtöbb intézkedés még mindig a devizahiteles ügyek miatt van, ám ezek száma némi csökkenést mutat. A devizahitelesek máig tartó problémáiról ebben és ebben a cikkben írtunk.