800 milliárd forintot tol a kormány Debrecenbe 2030-ig

Másfél órás előadásban ismertette a kormány helyi fejlesztési terveit Palkovics László pénteken a Debreceni Egyetemen rendezett üzleti-befektetői fórumon. Az MTI beszámolója szerint az innovációs és technológiai miniszter bejelentette:

a kormány 2030-ig mintegy 700-800 milliárd forint forrást biztosít debreceni fejlesztésekre.

Az összegből 427 milliárd forint "a város a régió népességmegtartó erejének és versenyképességének növelésére" menne, a fennmaradó összegből pedig többek közt az egyetemet és a közlekedést fejlesztenék. A BMW gyár érkezése miatt szükséges beruházások közül Palkovics kiemelte:

az autópálya-, illetve vasúti összeköttetést Nagyváraddal, és a debreceni repülőtér "komoly nemzetközi" légikikötővé bővítését.

"A kormány a források biztosítása mellett a jogszabályi háttér megteremtésével és a projektmenedzsment ellátásával járul hozzá a fejlesztések sikeréhez," tette hozzá.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.