800 milliárd forintot tol a kormány Debrecenbe 2030-ig

Másfél órás előadásban ismertette a kormány helyi fejlesztési terveit Palkovics László pénteken a Debreceni Egyetemen rendezett üzleti-befektetői fórumon. Az MTI beszámolója szerint az innovációs és technológiai miniszter bejelentette:

a kormány 2030-ig mintegy 700-800 milliárd forint forrást biztosít debreceni fejlesztésekre.

Az összegből 427 milliárd forint "a város a régió népességmegtartó erejének és versenyképességének növelésére" menne, a fennmaradó összegből pedig többek közt az egyetemet és a közlekedést fejlesztenék. A BMW gyár érkezése miatt szükséges beruházások közül Palkovics kiemelte:

az autópálya-, illetve vasúti összeköttetést Nagyváraddal, és a debreceni repülőtér "komoly nemzetközi" légikikötővé bővítését.

"A kormány a források biztosítása mellett a jogszabályi háttér megteremtésével és a projektmenedzsment ellátásával járul hozzá a fejlesztések sikeréhez," tette hozzá.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.