800 milliárd forintot tol a kormány Debrecenbe 2030-ig

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Másfél órás előadásban ismertette a kormány helyi fejlesztési terveit Palkovics László pénteken a Debreceni Egyetemen rendezett üzleti-befektetői fórumon. Az MTI beszámolója szerint az innovációs és technológiai miniszter bejelentette:

a kormány 2030-ig mintegy 700-800 milliárd forint forrást biztosít debreceni fejlesztésekre.

Az összegből 427 milliárd forint "a város a régió népességmegtartó erejének és versenyképességének növelésére" menne, a fennmaradó összegből pedig többek közt az egyetemet és a közlekedést fejlesztenék. A BMW gyár érkezése miatt szükséges beruházások közül Palkovics kiemelte:

az autópálya-, illetve vasúti összeköttetést Nagyváraddal, és a debreceni repülőtér "komoly nemzetközi" légikikötővé bővítését.

"A kormány a források biztosítása mellett a jogszabályi háttér megteremtésével és a projektmenedzsment ellátásával járul hozzá a fejlesztések sikeréhez," tette hozzá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.