Csányi Sándor: Az utánpótlásra fordított pénzekhez képest némiképp keveslem a hazai és a nemzetközi felnőttmezőnyben helytállni képes fiatalokat

Miután csütörtökön az UEFA római kongresszusán újraválasztották a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnökévé és az UEFA végrehajtó bizottsági tagjává, interjút adott a Nemzeti Sportnak az MLSZ elnöke. Arra a kérdésre, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett a most induló négyéves ciklusa végén, Csányi Sándor azt válaszolta, hogy rajta nem múlik, mindent megtesz, hogy BL-döntő színhelye legyen a közeljövőben Magyarország.

"De főleg akkor értékelem majd sikeresnek az újabb négy évet, ha a magyar futball fejlődni tud, ha előrelép a válogatott és a klubok,"

mondta. A magyar foci helyzetéről kijelentette: "a szövetség megteremtette a pénzügyi és infrastrukturális feltételeket az egyesületek, az utánpótlás-nevelés működéséhez – és nem csak az NB I-ben, de a második és a harmadik vonalban is." 

"Most a klubokon a sor, az ő munkájuk lehet az alapja a magyar labdarúgás felemelkedésének,"

reméli, tudnak majd élni a lehetőséggel, tette hozzá. Némi kritikát is megfogalmazott:

"a szövetség elnökeként talán túlzóak az elvárásaim, de az utánpótlásra fordított pénzekhez képest némiképp keveslem a hazai és a nemzetközi felnőttmezőnyben helytállni képes fiatalokat, annak ellenére, hogy határozott fejlődést érzek." 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.