Irán: A „halál Amerikára!” valójában Trumpra vonatkozik, nem Amerikára

külföld
2019 február 08., 10:24
comments 139

Az iráni nép addig fogja skandálni, hogy „halál Amerikára!” amíg Washington folytatja ellenséges politikáját, de ez nem az amerikai népnek, hanem Donald Trump elnöknek szólt - közölte péneken Ali Hamenei ajatollah, az ország legfelsőbb vezetője.

Ahogy arra a hírről beszémoló Reuters rámutat, Trump volt az, aki tavaly felmondta az Iránnal még 2015-ben kötött nukleáris megállapodást, és újra szankciókat vezetett be a közel-keleti ország ellen, ami nagyon kedvezőtlenül érintette Irán gazdaságát.

„A 'halál Amerikára!' azt jelenti, hogy halál Trumpra, John Boltonra és Mike Pompeóra. Azt jelenti, hogy halál az amerikai vezetőkre”

- részletezte tovább Hamenei, hogy az elnök mellett a nemzetbiztonsági tanácsadónak és a külügyminiszternek is halált kíván.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.