Kamuügyvéd intézte a papírjait az olasz kamuorvosnak, aki plasztikai sebésznek adta ki magát Romániában

külföld
2019 február 8., 13:15
comments 107

A Román Ügyvédi Kamarák Országos Szövetségének (UNBR) tájékoztatása szerint nem szerepel az ügyvédi kamara névsorában annak az ügyvédnek a neve, aki beszerezhette az alkalmazásához szükséges papírokat Matteo Politi számára - írja a Transindex.

Matteo Politi az a parkolóőr végzettségű olasz férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát Romániában, még műtéteket is végzett luxus-magánklinikákon. Kedden bukott le.

A olasz álorvos öt romániai klinikán dolgozott engedély nélkül, a bukaresti közegészségügyi igazgatóság adott neki orvosi bélyegzőt. Politi azt állította, hogy Romániába érkezésekor felkeresett egy ügyvédet, akinek átadta az „eredeti” iratait, majd az ügyvéd egy jelentős összegért cserébe el tudta intézni számára, hogy honosítsák azokat. Politi állítása szerint az ügyvédje biztosította őt arról, hogy rendelkezik minden szükséges irattal ahhoz, hogy Romániában praktizáljon.

Monica Cercelescu az UNBR kommunikációs igazgatója azt állítja, hogy

a Politi által megnevezett ügyvéd neve nem szerepel a román ügyvédi kamara névsorában, tehát ebből az következik, hogy az illető személy nem is ügyvéd.

Az Europa FM beszámolója szerint az Országos Rendőr-főfelügyelőség még novemberben tájékoztatta az ügyvédi kamarák országos szövetségét arról, hogy az országban kiépült egy hálózat, amely hivatalos dokumentumok hamisítására szakosodott és amelyben olyan „ügyvédek” tevékenykednek, akik nem tagjai a kamarának. (Transindex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt