Keresik a Red Bull Air Race új magyarországi helyszínét

2019 február 8., péntek 6:28
171

Miután a főpolgármester-választási kampány hevében Tarlós István bejelentette, hogy idén nem berreghetnek napokig kisrepülők Budapest egén, kénytelen új helyszínt kereseni a Red Bull Air Race magyarországi futamának a szervező Hungaroring Zrt.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a szervezők ragaszkodnának az eredeti, július 13-14-i hétvégi dátumhoz, így erre az időpontra próbálnak új helyszínt találni. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint tiszteletben tartják a főváros döntését, és a következő hetekben fog eldőlni, hogy hova viszik a futamot.

Gyulay szerint több alternatíva is van, meg kell vizsgálniuk, hogy hol van a röpködéshez elég tér és elég közeli repülőtér is. Csütörtökön jelent meg a hír, hogy Keszthely szívesen látná a Balaton felett a futamot, erre a felvetésre Gyulay azt reagálta, hogy van még idő dönteni. Szerinte külün probléma, hogy egy kormányrendelet szerint az adófizetők évente legfeljebb 6 millió euróval támogatják a rendezvényt, pedig az átszervezés miatt pluszkiadások keletkezhetnek.

A pénteki Magyar Nemzetnek interjút adó Tarlós István egyébként azt mondta az ügyről, hogy:

„A budapestiek észrevételei és épeszű mérlegelés, több szempont figyelembe-vétele alapján hoztam meg a döntést, egyetértésben Láng Zsolt polgármesterrel, bizottsági elnökkel. A zajszennyezés és a forgalomkorlátozás hatásai egy hónapon át okoznak kellemetlenségeket. Az sem mellékes, hogy a repülőgépes verseny esetében a nullánál nagyobb a baleset esélye, ami ne adj isten, több tucat embert érinthetne súlyosan. Hallok arról, hogy a szervező harmadik jogi személlyel kötött valami garanciamegállapodást, a tulajdonos és hatósági jogkört gyakorló főváros megkerülésével. Ennek azonban semmi jogi kötőereje, így relevanciája sincs.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt