Kövér László: Az előttünk álló évszázadban az emberek csak akkor maradhatnak szabadok, ha megőrzik önmagukban azt, ami a gépeknek nincs

Köszöntőt mondott a Vidnyánszky Attila rendezte Időfonal című darab előtt a házelnök a beregszászi a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban péntek este. Az MTI beszámolója szerint Kövér László arról beszélt, hogy   

"azt gondoljuk, minden ellenkező híreszteléssel ellentétben a 21. század az emberi lélekből fakadó önazonosság, az identitás évszázada lesz. Az előttünk álló évszázadban az emberek csak akkor maradhatnak szabadok, csak akkor nem fognak az általuk teremtett technológiák és gépek rabszolgáivá válni, ha megőrzik önmagukban azt, ami a gépeknek nincs - a lelküket."

Hozzátette: szerinte "az Európa előtt tornyosuló megoldandó feladatok sorából kiemelkedik a közösségi identitások kezelésének az ügye." Kövér a kontinens  figyelmébe ajánlotta a magyar példát, aminek lényege, hogy "mások identitásának a korlátozása vagy felszámolása nem erősebbé vagy stabilabbá, hanem bizonytalanabbá, végső soron gyengébbé teszi a korlátozók vagy felszámolók identitását is." 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.