Kövér László: Az előttünk álló évszázadban az emberek csak akkor maradhatnak szabadok, ha megőrzik önmagukban azt, ami a gépeknek nincs

POLITIKA
2019 február 08., 20:45
comments 304

Köszöntőt mondott a Vidnyánszky Attila rendezte Időfonal című darab előtt a házelnök a beregszászi a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban péntek este. Az MTI beszámolója szerint Kövér László arról beszélt, hogy

"azt gondoljuk, minden ellenkező híreszteléssel ellentétben a 21. század az emberi lélekből fakadó önazonosság, az identitás évszázada lesz. Az előttünk álló évszázadban az emberek csak akkor maradhatnak szabadok, csak akkor nem fognak az általuk teremtett technológiák és gépek rabszolgáivá válni, ha megőrzik önmagukban azt, ami a gépeknek nincs - a lelküket."

Hozzátette: szerinte "az Európa előtt tornyosuló megoldandó feladatok sorából kiemelkedik a közösségi identitások kezelésének az ügye." Kövér a kontinens figyelmébe ajánlotta a magyar példát, aminek lényege, hogy "mások identitásának a korlátozása vagy felszámolása nem erősebbé vagy stabilabbá, hanem bizonytalanabbá, végső soron gyengébbé teszi a korlátozók vagy felszámolók identitását is."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.