Nem tetszett az óbudai polgármesternek az újsághír, törvényben szabályozná az újságírást

Módosítaná a közérdekű adatigénylések szabályaira vonatkozó törvényt Bús Balázs úbudai polgármester, miután a 24.hu nem úgy írt a kerületről, ahogy ő azt elvár.

Bús a portálnak azon a cikkén akadt ki, amiben bemutatták, Budapesten 40000 önkormányzati bérlakás áll üresen, és ezekből hány található a III. kerületben. A polgármester Facebook-posztjában fejtegette, hogy szerinte a kerület 184 üres önkormányzati lakása közül egyről sem igaz, hogy indokolatlanul ne enne kiadva.

Ebben a Facebook-posztban jelentette be azt is, hogy a kerület képviselő-testülete az 2011-es információszabadság-törvény módosítását kezdeményezi. A módosítás értelmében ezentúl ha valaki közérdekű adatot igényel az önkormányzattól, akkor a kapott adatok csak változtatás nélkül, teljes terjedelemben lehessen megjeleníteni.

Bús szerint

„a törvényi előírások ilyen formában történő módosítása az állampolgárok korrekt és tisztességes tájékoztatását szolgálja és elejét veszi a hamis és valótlan állításoknak, téves következtetéseknek, amelyek nem szolgálják a társadalom érdekét.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.