A londoni állatkert új szumátrai tigrise megölte tigristársát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A veszélyeztetett fajnak számító szumátrai tigris egy egyedét gyilkolták meg a londoni állatkertben. Az elkövető az állatkert egy másik tigrislakója volt. 

Az Asim névre keresztelt hímet egy dán szafari parkból költöztették át Nagy-Britanniába tíz nappal ezelőtt, és az állatkert vezetői abban bíztak, hogy az állat tökéletes nemző párja lesz a hely régi lakójának, Melatinak. 

Egy szumátriai tigris a londoni állatkertben, 2015-benFotó: JUSTIN TALLIS/AFP

A két tigris napokig külön kifutóban volt, hogy az új állat megszokja a környezetét, majd bemutatták egymásnak őket. A dolgok nagyon gyorsan elfajultak, a két állat egymásnak esett, és Melati meghalt.

Az állatkert közleménye szerint nagyon gyorsan szétválasztották a két tigrist, de hiába, a 10 éves Melatin már ez sem segített. Mint írták, az állatkert dolgozói összetört szívvel figyelték a történteket. 

A hétéves Asimot egy európai pároztatási program keretében hozták Londonba, és a felvezető kampány nem sült el a legjobban. Abban ugyanis arról írtak, hogy Asim egy jóképű, magabiztos macska, akiről tudni, hogy nagyon gyengéd az életében jelenlévő hölgyekkel szemben, ezért remélik, tökéletes párja lesz a gyönyörű Melatinak. 

A park korábbi hímjét, Jae Jae-t január végén költöztették el Franciaországba. Előtte összesen hét kölyke volt, mind Melatitól. 

A szumátrai tigris mára különösen veszélyeztetett fajnak számít, az illegális vadászatok és a természetes élőhelyük visszaszorítása miatt. A hetvenes években becslések szerint ezer példány élhetett szabadon, míg ma ezt a számot háromszázra teszik. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.