Ez már a tizedik szombat, hogy tízezrek tüntetnek a kormány ellen Szerbiában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A korábbi szombatokhoz hasonlóan ismét tízezrek tüntettek a kormány ellen Szerbia-szerte, írja a Balkan Insight. A Borko Stefanovic ellenzéki képviselő novemberi megverése után elindult tiltakozások már tizedik hete tartanak. A beszámolók szerint a fővárosival egy időben legalább húsz vidéki városban voltak megmozdulások. Belgrádban a tömeg ismét Aleksandar Vučić elnök lemondását követelte, majd az RTS közmédia elé vonult, aminek bejáratára

"cenzúrázva" feliratú szalagot feszítettek. 

A magánszemélyek, értelmiségiek és művészek által szervezett 

„Én is egy vagyok az ötmillióból”

mottójú tüntetéseken együttműködik szinte a teljes szerb ellenzék. Vučić már felajánlotta, hogy tartsanak előrehozott választásokat, de a tüntetők ebbe csak akkor mennének bele, ha megreformálnák a választási törvényt és az ellenzéki politikusok több időt kaphatnának a médiában.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.