Ez már a tizedik szombat, hogy tízezrek tüntetnek a kormány ellen Szerbiában

A korábbi szombatokhoz hasonlóan ismét tízezrek tüntettek a kormány ellen Szerbia-szerte, írja a Balkan Insight. A Borko Stefanovic ellenzéki képviselő novemberi megverése után elindult tiltakozások már tizedik hete tartanak. A beszámolók szerint a fővárosival egy időben legalább húsz vidéki városban voltak megmozdulások. Belgrádban a tömeg ismét Aleksandar Vučić elnök lemondását követelte, majd az RTS közmédia elé vonult, aminek bejáratára

"cenzúrázva" feliratú szalagot feszítettek. 

A magánszemélyek, értelmiségiek és művészek által szervezett 

„Én is egy vagyok az ötmillióból”

mottójú tüntetéseken együttműködik szinte a teljes szerb ellenzék. Vučić már felajánlotta, hogy tartsanak előrehozott választásokat, de a tüntetők ebbe csak akkor mennének bele, ha megreformálnák a választási törvényt és az ellenzéki politikusok több időt kaphatnának a médiában.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.