Kizárnák a csalás lehetőségét, a parkolóórákat is bekötnék a NAV-hoz


A Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban jelentette be a pénzügyminiszter, hogy idén az online pénztárgépekhez, és az étel- és az italauto­matákhoz hasonlóan 

a parkolóautomatákat vagy az autómosóknál működő automata készülékeket is beköthetik a NAV-hoz.

Varga Mihály szerint számításaik azt mutatják, hogy online felügyelet csak tavaly több mint 400 milliárd forintos bevételt hozott az államnak olyan cégektől, amik korábban illegális vagy féllegális módon működtek.  Arra a kérdésre, hogy mekkora bevételnövekedést vár az újonnan bekötött automatákról, úgy válaszolt, hogy az étel- és az italauto­matákhoz hasonló, több százmillióst tételt, 

"de ami fontosabb, hogy ezzel a lépéssel újabb foltot tüntethetünk el a gazdaságból, újabb ágazat bevételei válnak átláthatóvá, és újabb területen segíthetjük a tisztességesen működő vállalkozásokat,"

tette hozzá. Lényegileg elismerve, hogy a parkolási rendszereket üzemeltető cégek visszaélhettek a begyűjtött pénzzel. Akár úgy, ahogy azt a 444 korábban bemutatta: sorszám nélküli jegyekkel.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.