Saját magát vizsgálta az önkormányzati cég Ferencvárosban, és arra jutott, minden rendben

  • Szeptemberben kiderült, hogy egyes ferencvárosi automaták sorszám nélkül jegyeket adnak ki. A sorszámra azért van szükség, hogy ne lehessen hamisítani a jegyeket.
  • A vagyonkezelő vezérigazgató helyettesét, Martos Dánielt megkérdeztük, hogy egy olyan állításuk szerint teljesen zárt rendszerben, mint a parkolóautomaták hogyan fordulhatott ez elő. Martos nem válaszolt a kérdésünkre.
  • December 14-én a IX. kerületi közmeghallgatáson Bácskai János polgármesternek is feltettük a kérdést, és arra is kíváncsiak voltunk, hogy azóta kivizsgálták-e az ügyet.
  • A közmeghallgásra már azért is érdemes volt elmenni, mert egy ellenzéki képviselő, Baranyi Krisztina (Együtt) kérdése nyomán fényderült egy fontos részletre. Az önkormányzati kivizsgáltatta a jegyek ügyét. A revíziót rábízta a parkolásért felelős cégre, akik kivizsgálták a saját munkájukat, és mindent rendben találtak. Az ilyen típusú kontrollnak egyébként már hagyományai vannak a magyar közéletben. Emlékeznek, amikor Vida Ildikó vezette a Vida Ildikó esetleges korrupciójával összefüggő vizsgálatot a NAV-nál? A hagyomány tovább él.