Nyugalom, maga Vida Ildikó fogja vezetni a Vida Ildikó esetleges korrupciójával összefüggő vizsgálatot a NAV-nál

politika
2014 november 05., 07:35
comments 432

A heteken át bujkáló, majd szerda reggel a Magyar Nemzetben előbújó NAV-vezető interjújának legbizarrabb részletére mindenképp érdemes külön is kitérni.

Vida válaszaiból nem csak az derült ki, hogy Lázár Jánostól kezdve Varga Mihályig számos kormánytag heteken át egyszerűen nem mondott igazat, amikor azt állították, hogy a kormánynak senki nem jelezte, hogy kitiltották az Egyesült Államokból, hanem az is, hogy viszont válaszul a komoly vádakra, végre a tettek mezejére lépnek a NAV-ban.

Vida egészen pontosan ezt mondta:

a NAV-ot, a munkatársaimat és engem is korrupcióval vádoltak meg, és olyan drasztikus diplomáciai eszközhöz nyúltak, hogy nyilvánvaló: mindezt nagyon komolyan kell vennünk. Megígérem, komolyan vesszük. A vizsgálati csoport munkáját személyesen én fogom felügyelni, és természetesen az összes jogszabály legszigorúbb betartásával és betartatásával fogjuk végezni ezt a feladatot is. Fel kell tárnunk, hogy valójában mi az amerikaiak problémája, miután hiába kérjük mi, hiába kéri a kormány, nem mondanak semmi konkrétumot.

Azaz nyilvánvalóan a legjobb kezekbe került a nyomozás. A NAV munkáját felügyelő nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály korábban azzal az egészen elképesztő magyarázattal állt elő, hogy ő azért nem kérdezett rá Vidánál a kitiltási vádakra, mert még régebben megállapodott Vidával, hogy  “minden, a munkavégzését befolyásoló információt megoszt vele”. Kíváncsian várjuk, hogy a mostani vizsgálat ténye vajon eljut-e Varga Mihályig.

Mindenesetre viszonylag gyors eredményre számítunk, még tavaly decemberben, amikor Horváth András előállt a milliárdos áfacsalás vádjával, akkor a NAV egyetlen hétvége alatt (!) folytatott le egy belső vizsgálatot, és mindent rendben találtak.

A vizsgálattal kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a NAV-nak is, ahogy bármire választ kapunk, azonnal beszámolunk róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.