Rendőri felvezetéssel, végül a Városmajorból indult a becsület napi masírozás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután a BRFK pénteki határozatában megtiltotta a budai Várba szervezett "Kitörés túra" megtartását, a becsület napi masírozás nem maradt el, a Hvg beszámolója szerint rendőri felvezetéssel végül a Városmajorból indultak meg a szélsőjobbos szervezetek. A lap szerint a Betyársereg, a Legio Hungaria mellett külföldi neonáci csoportok érkeztek a budai parkba, hogy a német és a magyar csapatok 1945-ös kitörési kísérlet 74. évfordulójára emlékezzenek. 

Hogy valójában a kitörésnek hívott elkeseredett menekülési kísérlet mennyire volt hősies, és abban kik hogyan vettek részt, arról Ungváry Krisztián történész írt korábban.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.