Trump szerint Kim Dzsongun gazdasági nagyhatalommá teszi Észak-Koreát

külföld
2019 február 09., 13:32
comments 180

Donald Trump és Kim Dzsong Un csúcstalálkozója Hanoiban lesz február 27-én és 28-án - derült ki az amerikai elnök péntek esti Twitter-bejegyzéséből.

"Munkatársaim éppen most indultak el Észak-Koreából, ahol nagyon gyümölcsöző találkozón vettek részt" - írta Twitter-oldalán Donald Trump. Hozzáfűzte: "várom, hogy találkozzam Kim elnökkel és elősegítsem a békét".

Kedden este a kongresszusban tartott évértékelő beszédében az amerikai elnök már bejelentette a második amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó időpontját, és azt is, hogy Vietnamban lesz a tárgyalás, de akkor még nem közölte, hogy a délkelet-ázsiai ország mely városában.

Stephen Biegun, az amerikai külügyminisztérium észak-koreai különmegbízottja pénteken fejezte be a csúcstalálkozót előkészítő háromnapos tárgyalásait Phenjanban, az észak-koreai fővárosban.

link Forrás

Donald Trump pénteken este egy második Twitter-bejegyzést is közzétett a várható csúcstalálkozóról. Ebben azt írta: "Észak-Korea Kim Dzsong Un irányításával gazdasági nagyhatalom lesz."

Az ázsiai diktátor dicséretével folytatta: "Ez egyeseket meglephet, de nem engem, mert megismertem őt, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy mire képes."

Az amerikai elnök szerint Észak-Korea "egy újfajta rakéta, gazdasági rakéta lesz". Donald Trump és Kim Dzsong Un első csúcstalálkozóját tavaly júniusban Szingapúrban tartották. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.