Algéria 81 éves elnöke ötödszörre is indulna az elnökválasztáson

külföld
2019 február 10., 16:20
comments 27

Algéria elnöke, a 81 éves Abdelaziz Bouteflika áprilisban ötödszörre is elindul az elnökválasztáson - jelentette be vasárnap az algériai állami hírügynökség. Bouteflika már 20 éve Algéria elnöke, de az utóbbi években nagyon ritkán mutatkozott nyilvánosság előtt, 2013-as agyvérzése óta ugyanis folyamatos egészségi problémákkal küzd.

Buteflika 2017. november 23-án.
photo_camera Fotó: Ryad Kramdi/AFP

A kerekesszéket használó elnök a közelmúltban több hivatalos találkozóját is lemondta egészségi állapotára hivatkozva, utoljára szeptemberben vett részt hivatalos rendezvényen, akkor Angela Merkel német kancellár látogatta meg.

Az elnök vasárnap este az állami hírügynökségen keresztül üzenetet juttat el az algériai választókhoz, ebben várhatóan az elnökválasztásról is szó esik majd. (BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.