Algéria 81 éves elnöke ötödszörre is indulna az elnökválasztáson

Algéria elnöke, a 81 éves Abdelaziz Bouteflika áprilisban ötödszörre is elindul az elnökválasztáson - jelentette be vasárnap az algériai állami hírügynökség. Bouteflika már 20 éve Algéria elnöke, de az utóbbi években nagyon ritkán mutatkozott nyilvánosság előtt, 2013-as agyvérzése óta ugyanis folyamatos egészségi problémákkal küzd.

Fotó: Ryad Kramdi/AFP

A kerekesszéket használó elnök a közelmúltban több hivatalos találkozóját is lemondta egészségi állapotára hivatkozva, utoljára szeptemberben vett részt hivatalos rendezvényen, akkor Angela Merkel német kancellár látogatta meg. 

Az elnök vasárnap este az állami hírügynökségen keresztül üzenetet juttat el az algériai választókhoz, ebben várhatóan az elnökválasztásról is szó esik majd. (BBC)


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.