150 ezer dollár büntetést kapott a GTA Online-hoz cheateket áruló fickó

Egy helyi bíróság 150 ezer dollár (42,5 millió forint) büntetés plusz 66869 dollár (19 millió forint) ügyvédi költség megfizetésére kötelezte a floridai Jhonny Perezt, amiért pénzért árulta az Elusive nevű szoftvert, aminek segítségével a GTA online játékosai végtelen mennyiségű játékpénzhez és más csalásokhoz juthattak hozzá.

A csíter megúszhatta volna a dolgot, hiszen kezdetben együttműködött, és amiután a játékot kiadó Rockstar tulajdonosa, a Take-Two megkereste, 2018-ban elérhetelenné tette a programját és vállalta, hogy az annak révén szerzett nyereséget adományozásra költi. Csakhogy ezek után már nem kommunikált a céggel és nem adta át nekik az ígért pénzügyi mimutatásokat, így a kiadó perre ment.

(via Engadget)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.