Az Emmi korábban 2018-ra ígért 60 ezer bölcsődei férőhelyet, Novák Katalin most azt mondta, sosem tettek ilyen ígéretet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében azt mondta, 2022-re minden gyerek számára lesz bölcsődei férőhely Magyarországon, ehhez pedig az elkövetkező 3 évben 21 ezer férőhelyet adnak át. A Bölcsődei Dolgozók Szakszervezete az RTL Híradó szerint kétkedve fogadta a miniszterelnök ígéretét, hiszen a kormány korábbi ígéretei sem teljesültek.

A kormány 2015-16-ban például azt ígérte, 2018-ra 60 ezer bölcsődei férőhely lesz az országban. Ehhez képest most,

2019 elején 47 ezer bölcsődei férőhely van Magyarországon.

Az RTL Híradója be is mutatott egy 2016. januári sajtóközleményt a kormány honlapjáról, ami 2018-ra ígéri a 60 ezer férőhelyet. A közlemény szerint maga Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ígérte ezt meg a X. kerületi Fecskefészek Bölcsődében.

Novákot hétfői sajtótájékoztatóján megkérdezték erről az ígéretről.

„Célkitűzésünk mindig 2020-ig szólt, (...) 2020-ig terveztük elérni a 60 ezer bölcsődei férőhelyet”

- mondta most az államtitkár, majd rátért arra, hogy az Orbán vasárnapi beszédében lévő célkitűzés a 60 ezernél is sokkal ambiciózusabb, 70 ezerről szól. Persze, ha 2018-ra valóban készen lett volna a 60 ezer férőhely, akkor most se 21 ezeret kellene építeni az Orbán által elérni kívánt 70 ezerhez, hanem csak 10 ezret.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.