Az Emmi korábban 2018-ra ígért 60 ezer bölcsődei férőhelyet, Novák Katalin most azt mondta, sosem tettek ilyen ígéretet

POLITIKA
2019 február 11., 17:29
comments 300

Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében azt mondta, 2022-re minden gyerek számára lesz bölcsődei férőhely Magyarországon, ehhez pedig az elkövetkező 3 évben 21 ezer férőhelyet adnak át. A Bölcsődei Dolgozók Szakszervezete az RTL Híradó szerint kétkedve fogadta a miniszterelnök ígéretét, hiszen a kormány korábbi ígéretei sem teljesültek.

A kormány 2015-16-ban például azt ígérte, 2018-ra 60 ezer bölcsődei férőhely lesz az országban. Ehhez képest most,

2019 elején 47 ezer bölcsődei férőhely van Magyarországon.

Az RTL Híradója be is mutatott egy 2016. januári sajtóközleményt a kormány honlapjáról, ami 2018-ra ígéri a 60 ezer férőhelyet. A közlemény szerint maga Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ígérte ezt meg a X. kerületi Fecskefészek Bölcsődében.

Novákot hétfői sajtótájékoztatóján megkérdezték erről az ígéretről.

„Célkitűzésünk mindig 2020-ig szólt, (...) 2020-ig terveztük elérni a 60 ezer bölcsődei férőhelyet”

- mondta most az államtitkár, majd rátért arra, hogy az Orbán vasárnapi beszédében lévő célkitűzés a 60 ezernél is sokkal ambiciózusabb, 70 ezerről szól. Persze, ha 2018-ra valóban készen lett volna a 60 ezer férőhely, akkor most se 21 ezeret kellene építeni az Orbán által elérni kívánt 70 ezerhez, hanem csak 10 ezret.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.