Élő kígyót raktak egy gyanúsított nyakába az indonéz rendőrök, és követelték, hogy valljon

2019 február 11., hétfő 12:13
97

Az indonéz rendőrség nyilvánosan bocsánatot kért, miután elkezdett a neten terjedni egy felvétel, amelyen az látszik, hogy

a rendőrök egy élő kígyóval vallatnak egy megkötözött férfit.

A férfi állítólag mobiltelefonokat lopott, a videón látszik ahogy a rendőrök nevetnek miközben a férfi félelmében sikítozik.

Az eset Pápua tartományban történt. A helyi rendőrfőnök az eset után “szakmaiatlannak” nevezte az eljárást, de kiemelte, hogy a kígyó szelíd volt és nem volt mérgeskígyó.

“Szigorú intézkedés volt” - magyarázta Tonny Ananda Swadaya rendőrfőnök a közleményében, és hozzátette, hogy a rendőrök fizikailag nem ütötték meg a férfit. Az emberei a saját belátásuk szerint cselekedtek, de csak azért, hogy vallomásra bírják a férfit.

A videón egyébként hallatszik, hogy a rendőrök azzal fenyegetik a férfit, hogy benyomják a kígyót a szájába, illetve beleteszik a nadrágjába.

A BBC megjegyzi, hogy Pápua tartományban rendszeresek az emberi jogi jogsértések, a tartomány szeparatistái ugyanis már régóta követelik a függetlenségüket Indonéziától. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt