M. Richárd súlyos szívbeteg, ezért a bíróság megszüntette a letartóztatását

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette a Dózsa György úti gázolásos baleset ügyében halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt M. Richárd letartóztatását.

M. Richárdot még tavaly év végén tartóztatták le, miután többször is megszegte a házi őrizetének a feltételeit azzal, hogy az orvosi látogatásai során nem csak az orvoshoz ugrott be, hanem például egy bevásárlóközpontba és a saját éttermébe is.

M. Richárd ügyvédje hétfőn közölte, hogy a bíróság megszüntette a letartóztatást, és bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene Pest megye területére. Ez szerintük lényegében azt jelenti, hogy M. Budapesten és a megyében szabadon mozoghat.

Fotó: botost/444.hu

M.-ék már a januárban kezdődött tárgyaláson kérték a letartóztatás megszüntetését, arra hivatkozva, hogy M. szívbetegsége súlyosbodott, bármikor életveszélyes állapotba kerülhet, és életmentő műtétre van szüksége.

A bíróság - hogy ennek a valóságtartalmát megállapítsa - elrendelte M. Richárd orvosszakértői vizsgálatát. E szerint a vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved, és emiatt szívbillentyű-cserére van szüksége.

Az orvosszakértő ugyan kiemelte, hogy jelenleg M. Richárd nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegsége a következő hónapokban rosszabbodhat, és akár halálos szívritmus-zavarai is lehetnek. Emiatt a műtétet tényleg el kell végezni.

Fotó: botost/444.hu

A műtét után pedig 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció jön. A szakértő szerint M. fiatal, ezért 2-3 hónapon belül felépülhet. A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa azonban azt írta, hogy a műtét kihelyezéssel lenne csak megoldható egy érsebészeti klinikán, a műtétet követő rehabilitáció pedig a büntetés-végrehajtás keretein belül nem biztosítható.

A határozat szerint a bíróság minderre tekintettel felülvizsgálta az M.-el szemben alkalmazott kényszerintézkedést - azaz a letartóztatást - , és arra jutott, hogy a műtét szükséges, az a BV-kórházban nem elvégezhető, ezért megszünteti a letartóztatást és inkább bűnügyi felügyelet rendel el. A határozat nem jogerős.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.