Tavaly 57 orrszarvút és 26 elefántot lőttek ki orvvadászok Namíbiában

ÁLLAT
2019 február 11., 19:49
comments 59

Az elmúlt évben 57 orrszarvút és 26 elefántot lőttek ki orvvadászok Namíbiában - közölte a környezetvédelemért és turizmusért felelős namíbiai miniszter hétfőn Windhoekban.

Hozzátette: 120 embert tartóztattak le 2018-ban orvvadászat gyanújával, és kemény büntetésre számíthatnak azok, akik bűnössége beigazolódik.

A miniszter szerint a széles- és keskenyszájú rinocéroszok kilövése orrszarvú- és magánfarmokon történt, nemzeti parkokban nem jelentettek ilyet. Az elefántokat főként Kavango és Zambézi régiókban ölték meg.

Idén egyelőre egyetlen keskenyszájú orrszarvú illegális kilövését jelentették Namíbiában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.