146 ezer nem európai bevándorlóra lenne szüksége Németországnak évente ahhoz, hogy ne essen vissza a termelékenység

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Lassan kimerül az a munkaerő-tartaléka az Európai Uniónak, amely biztosította a német gazdaság szükségleteit EU-n kívülről érkező bevándorlók nélkül, állítja a német Bertelsmann Alapítvány.

Számításaik szerint a főként Kelet-Európából, Lengyelországból és Romániából érkező vendégmunkásokból évente egyre kevesebbre lehet számítani.

Tehát ha nem akarnak a németországi munkavállalók többet dolgozni, több gyermeket szülni, illetve a nyugdíjkorhatárt nem emelik fel 70 évre, akkor összesen évi 260 ezer bevándorlóra van szükség 2060-ig, amiből 146 ezernek már az EU-n kívülről kell érkeznie.

2017-ben mindössze 38 ezer bevándorló munkás érkezett Németországba. (DW)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.