60 ezer adagos drogfogás: 2 bőröndnyi fű, 1 kiló kokain, 3 kiló amfetamin és 2000 eki

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomozott 14 gyanúsítottal szemben.

Egy 26 éves debreceni férfi 2017 júniusában került a hatóság látókörébe. T. István a megalapozott gyanú szerint rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől, hogy továbbadja.

A hajdú-bihari rendőrök azonosították a férfi kapcsolatait, és 2017. június 7-én a budapesti nyomozókkal együtt összehangolt akcióban, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival egyszerre, otthonaikban fogták el a hat gyanúsítottat.

A rendőrök a dunakeszi házaspárnál közel 50 kg marihuánát, 1 kg kokaint, több millió forintot és valutát találtak. C. Józsefnél 3 kg amfetamint, 2000 darab ekit, míg a többi gyanúsított lakásában készpénzt, valutát, kábítószergyanús anyagot és növényi származékokat foglaltak le.

Két bőröndnyi fűFotó: police.hu
Fotó: police.hu

A megyei rendőr-főkapitányságra előállított 5 férfit és a nőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. június 9-én elrendelt.

A részletes nyomozati munka eredményeként a rendőrök az ügyben további 7 férfit és 1 nőt fogtak el és gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével, és több tucat kábítószer-fogyasztót is azonosítottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a budapesti, dunakeszi, debreceni, solymári, nyíregyházi, ürömi és pomázi gyanúsítottakkal szemben szakértők bevonásával folytatta az eljárást, az iratokat átadták az ügyészségnek. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.