60 ezer adagos drogfogás: 2 bőröndnyi fű, 1 kiló kokain, 3 kiló amfetamin és 2000 eki

2019 február 12., kedd 12:14
70

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomozott 14 gyanúsítottal szemben.

Egy 26 éves debreceni férfi 2017 júniusában került a hatóság látókörébe. T. István a megalapozott gyanú szerint rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől, hogy továbbadja.

A hajdú-bihari rendőrök azonosították a férfi kapcsolatait, és 2017. június 7-én a budapesti nyomozókkal együtt összehangolt akcióban, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival egyszerre, otthonaikban fogták el a hat gyanúsítottat.

A rendőrök a dunakeszi házaspárnál közel 50 kg marihuánát, 1 kg kokaint, több millió forintot és valutát találtak. C. Józsefnél 3 kg amfetamint, 2000 darab ekit, míg a többi gyanúsított lakásában készpénzt, valutát, kábítószergyanús anyagot és növényi származékokat foglaltak le.

Két bőröndnyi fű Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A megyei rendőr-főkapitányságra előállított 5 férfit és a nőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. június 9-én elrendelt.

A részletes nyomozati munka eredményeként a rendőrök az ügyben további 7 férfit és 1 nőt fogtak el és gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével, és több tucat kábítószer-fogyasztót is azonosítottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a budapesti, dunakeszi, debreceni, solymári, nyíregyházi, ürömi és pomázi gyanúsítottakkal szemben szakértők bevonásával folytatta az eljárást, az iratokat átadták az ügyészségnek. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt