A Youtube közölte, nem fog szerepeltetni összeesküvés-elméleteket az ajánlott videók között

A Youtube bejelentette, hogy többé nem lesznek az ajánlott videói között olyanok, amik „közel kerülnek ahhoz”, hogy megsértsék a közösségi iránymutatásokat, például összeesküvéseket vagy orvosi szempontból károsan hamis videókat terjesztenek.

Illusztráció: Echo Tv/Youtube

A Youtube január 25-i blogposztja szerint a videók megtekintésekor látható ajánlások között felbukkanó hasonló videók közül „témák széles körét” ki fogják venni. Példaként említették egy komoly betegségre való kamu gyógykúra reklámozását, a laposföldhívőket és a nagyon átlátszó hazugságokat olyan történelmi eseményekről, mint a 2001. szeptember 11-i terrortámadás.

A videók egyébként ettől még elérhetők lesznek, a feliratkozott csatornák ilyen tartalmai a nézők elé kerülnek, és rájuk is lehet keresni, csak nem kerülnek automatikusan be az ajánlott videók közé.

A Youtube anyavállalatának, a Google-nek egyik volt mérnöke, Guillaume Chaslot, aki az ajánlott videókat kiválogató algoritmusok megalkotásán is dolgozott, azt írta, a lépés „történelmi győzelem”.

Az egyelőre nem világos, hogy a szűrést hogyan fogják tudni kivitelezni, és milyen elvek mentén mit fognak összeesküvés-elméletnek bélyegezni. (NBC News)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.