A Youtube közölte, nem fog szerepeltetni összeesküvés-elméleteket az ajánlott videók között

A Youtube bejelentette, hogy többé nem lesznek az ajánlott videói között olyanok, amik „közel kerülnek ahhoz”, hogy megsértsék a közösségi iránymutatásokat, például összeesküvéseket vagy orvosi szempontból károsan hamis videókat terjesztenek.

Illusztráció: Echo Tv/Youtube

A Youtube január 25-i blogposztja szerint a videók megtekintésekor látható ajánlások között felbukkanó hasonló videók közül „témák széles körét” ki fogják venni. Példaként említették egy komoly betegségre való kamu gyógykúra reklámozását, a laposföldhívőket és a nagyon átlátszó hazugságokat olyan történelmi eseményekről, mint a 2001. szeptember 11-i terrortámadás.

A videók egyébként ettől még elérhetők lesznek, a feliratkozott csatornák ilyen tartalmai a nézők elé kerülnek, és rájuk is lehet keresni, csak nem kerülnek automatikusan be az ajánlott videók közé.

A Youtube anyavállalatának, a Google-nek egyik volt mérnöke, Guillaume Chaslot, aki az ajánlott videókat kiválogató algoritmusok megalkotásán is dolgozott, azt írta, a lépés „történelmi győzelem”.

Az egyelőre nem világos, hogy a szűrést hogyan fogják tudni kivitelezni, és milyen elvek mentén mit fognak összeesküvés-elméletnek bélyegezni. (NBC News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.