Két tonna kokaint juttattak be Európába banános dobozokban

Tbg
bűnügy
2019 február 12., 16:25
comments 54

Óriási fogáson vannak túl a német hatóságok, miután felszámolták egy drogcsempész bandát, amely Ecuadorból szállított kokaint Európába. Nem keveset,  összesen két tonnát sikerült behozniuk.

Akkor buktak le, amikor egy bajorországi szupermarket dolgozói kokainos zacskókat találtak az áruházba szállított banános dobozokban. A hatóságok innentől kezdve kezdték el megfigyelni a nyolc fős bandát.

A boltokban semmit sem tudtak az egészről, a banda ugyanis a banános dobozokat még az európai érlelő raktárakban fosztotta ki: egyszerűen betörtek és elvitték a kokaint, amit még Ecuadorban csomagoltak a banánok közé. Egy-egy kokainszállítmány 320 kg-os volt.

A felderítésben 500-an vettek részt, telefonok lehallgatásával derítették fel a Németország-szerte működő hálózatot.

Az áru mozgását Hamburgból irányíthatta egy 21 éves férfi, Dario L, a főkolompos a 40 éves Alberto K lehetett, őket hat másik társukkal együtt hamarosan bíróság elé állítják. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.