Két tonna kokaint juttattak be Európába banános dobozokban

Óriási fogáson vannak túl a német hatóságok, miután felszámolták egy drogcsempész bandát, amely Ecuadorból szállított kokaint Európába. Nem keveset,  összesen két tonnát sikerült behozniuk.

Akkor buktak le, amikor egy bajorországi szupermarket dolgozói kokainos zacskókat találtak az áruházba szállított banános dobozokban. A hatóságok innentől kezdve kezdték el megfigyelni a nyolc fős bandát.

A boltokban semmit sem tudtak az egészről, a banda ugyanis a banános dobozokat még az európai érlelő raktárakban fosztotta ki: egyszerűen betörtek és elvitték a kokaint, amit még Ecuadorban csomagoltak a banánok közé. Egy-egy kokainszállítmány 320 kg-os volt.

A felderítésben 500-an vettek részt, telefonok lehallgatásával derítették fel a Németország-szerte működő hálózatot.

Az áru mozgását Hamburgból irányíthatta egy 21 éves férfi, Dario L, a főkolompos a 40 éves Alberto K lehetett, őket hat másik társukkal együtt hamarosan bíróság elé állítják. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.