Két tonna kokaint juttattak be Európába banános dobozokban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Óriási fogáson vannak túl a német hatóságok, miután felszámolták egy drogcsempész bandát, amely Ecuadorból szállított kokaint Európába. Nem keveset,  összesen két tonnát sikerült behozniuk.

Akkor buktak le, amikor egy bajorországi szupermarket dolgozói kokainos zacskókat találtak az áruházba szállított banános dobozokban. A hatóságok innentől kezdve kezdték el megfigyelni a nyolc fős bandát.

A boltokban semmit sem tudtak az egészről, a banda ugyanis a banános dobozokat még az európai érlelő raktárakban fosztotta ki: egyszerűen betörtek és elvitték a kokaint, amit még Ecuadorban csomagoltak a banánok közé. Egy-egy kokainszállítmány 320 kg-os volt.

A felderítésben 500-an vettek részt, telefonok lehallgatásával derítették fel a Németország-szerte működő hálózatot.

Az áru mozgását Hamburgból irányíthatta egy 21 éves férfi, Dario L, a főkolompos a 40 éves Alberto K lehetett, őket hat másik társukkal együtt hamarosan bíróság elé állítják. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.