Komoly döntés előtt Balmazújváros: a település vagy a fociklub menjen csődbe?

sport
2019 február 12., 11:07
comments 157

Kiváló példa lett Balmazújváros abban, hogy miért is kiváló döntés egy önkormányzatnak felfuttatnia a hely focicsapatot az NB1-ig. Az első osztályból kiesett, jelenleg az NBII-ben vitézkedő együtt a település támogatása nélkül működésképtelen volna. De most akkora támogatási igénnyel állt elő, hogy Balmazújváros képviselő-testületének döntenie kell: vagy a város, vagy a klub, de valamelyik mindenképpen csődbe megy. Az Index beszámolója szerint

a klub 453 millió forint támogatást kért az évre úgy, hogy Balmazújváros 330 milliót kap központi támogatásként, de a több a beszedett iparűzési adónál is.

A lap kiemeli: a csapat idén mindössze 5 millió forint reklámbevétellel számolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.