Palkovics minisztériuma szerint nem közérdekű az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés

POLITIKA
2019 február 12., 08:45
comments 189

Közadatigénylésben kérte ki az Elios-ügyről készült OLAF-jelentést a Legfőbb Ügyészségtől és az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól Jávor Benedek, de egyiktől sem kapta meg, írja az Átlátszó. Az EP-képviselőnek az ügyészség azzal az indokkal tagadta meg a dokumentum átadását, hogy abba csak az tekinthet be, akinek "az eljárás lefolytatásához vagy annak eredményéhez jogi érdeke fűződik.

A Palkovics László vezette minisztérium egyrészt azt válaszolta, hogy ők nem adatkezelők, ami több mint furcsa, hiszen a kormány a 4-es metróról készült OLAFj-jelentést simán közölte, mutat rá Jávor. Másrészt a minisztérium szerint csak akkor hozhatnák nyilvánosságra a jelentést, ha

"ha a közzétételhez nyomós közérdek fűződik.”

Szerintük Tiborcz István volt cége ügyeinél ez nem áll fent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.