A belügyminiszter szerint a rendőrség nem adott át videót az Origónak

politika
2019 február 13., 14:40
comments 74

Az Origo hírlap egy tüntetésről szóló, december 13-i cikkében egy, a rendőrség által a Parlamentnél, a rendőrsorfal mögül készített videót közölt. A 444 legalább háromszor érdeklődött a rendőrségnél, hogy hogyan került a lap birtokába a felvétel, de mindannyiszor csak azt a választ kaptuk, hogy ők nem adták át a videót a lapnak. Most a DK-s Vadai Ágnes is érdeklődött az Origóhoz került videóról, neki egyenesen Pintér Sándor belügyminiszter válaszolta ugyanazt:

"a rendőrség nem adta át a médiatartalom-szolgáltatók részére a felvételeket, se hang-, se képanyagot. A rendőrség által készített felvételek megfelelő kezelését belső szabályzat is biztosítja."

Most már csak egy kérdés maradt: hogyan került a felvétel az Origóhoz?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.