Kásler szerint vannak olyan diákok, akik Máltára vagy Pekingbe mennének az állami csereprogrammal

Az emberi erőforrások minisztere szerda reggel az állami tévében arról beszélt, hogy külföldi családoknál tölthetik a kétszer kéthetes nyelvi kurzust a 9. és a 11. évfolyamra járó magyar tanulók. A tervek szerint a fogadó családok és az iskolák vállalnak felelősséget nemcsak a tanulásért, de minden egyéb vonatkozásban is.

Kásler Miklós hozzátette, kétféle megoldás jöhet szóba a diákok külföldre utazása kapcsán, az egyik a csoportos, a másik az egyéni. Ezekre pályázni kell. 

A miniszter szerint tömeges igény leginkább az angolra, a franciára és a németre alakult ki Magyarországon, de vannak olyanok, akik Máltára mennének vagy Pekingbe, de Kásler reményei szerint a környező országok is kedvelt célállomások lesznek.

Kásler Miklós a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, évente 140 ezer diákot érint és 90 milliárd forintba kerülhet a külföldi kurzus. A program a 2020-2021-es tanévtől indul. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.