Lovász László: Harcolni fogok!!4

Egészen addig fog harcolni Lovász László, ameddig a jelenleg folyó munka biztosítva lesz a Magyar Tudományos Akadémiában, mondta az MTA elnöke az ATV-nek szerdán. Kijelentette: "nem pályázatként, hanem igénybejelentésként tekintenek a pályázati rendszerre, amelyet egyébként a költségvetési rendszer már biztosított számukra, ez az intézetek alapellátása." Lovász elmondása szerint arra számít, hogy 

"elindulnak a minisztériummal a tárgyalások arról, hogy nagyjából a jövő évtől milyen felállásban működnek majd az akadémiai kutatóhálózatok."

Hogy van-e lehetőség egy olyan kompromisszumos megoldásra, amely az akadémiának és a kormányzatnak is megfelelő, nem tudja, válaszolta az MTA elnöke. Lovász szerint "reális esély van a megállapodásra, és bár az is benne van a pakliban, hogy nem születik megegyezés." Szerinte a kormánynak sem érdeke, hogy leálljanak a kutatóintézetek és szétszéledjenek az ottani munkatársak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.