Lovász László: Harcolni fogok!!4

politika
2019 február 13., 14:50
comments 277

Egészen addig fog harcolni Lovász László, ameddig a jelenleg folyó munka biztosítva lesz a Magyar Tudományos Akadémiában, mondta az MTA elnöke az ATV-nek szerdán. Kijelentette: "nem pályázatként, hanem igénybejelentésként tekintenek a pályázati rendszerre, amelyet egyébként a költségvetési rendszer már biztosított számukra, ez az intézetek alapellátása." Lovász elmondása szerint arra számít, hogy

"elindulnak a minisztériummal a tárgyalások arról, hogy nagyjából a jövő évtől milyen felállásban működnek majd az akadémiai kutatóhálózatok."

Hogy van-e lehetőség egy olyan kompromisszumos megoldásra, amely az akadémiának és a kormányzatnak is megfelelő, nem tudja, válaszolta az MTA elnöke. Lovász szerint "reális esély van a megállapodásra, és bár az is benne van a pakliban, hogy nem születik megegyezés." Szerinte a kormánynak sem érdeke, hogy leálljanak a kutatóintézetek és szétszéledjenek az ottani munkatársak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.