A Médiatanács szerint Nagy Blankára sértő lehetett, ahogy Bayer Zsolt őt gyalázta, de ezért nem rónak ki büntetést az Echo TV-re

A hvg.hu ír arról, hogy a Médiatanács nem bünteti meg az Echo Tv-t azért az adásért, amikor Bayer Zsolt gyalázni kezdett egy 18 éves gimnazista lányt, Nagy Blankát, amiért a lány hevesen szólalt felszólalt egy ellenzéki tüntetésen. 

A Médiatanács állampolgári bejelentés után indított vizsgálatot, mivel voltak, akik kifogásolták, hogy a fideszes Echo-n futó Bayer-showban január 13-án Bayer arról beszélt, hogy Nagy Blanka még csak 18, és már egy igazi, kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis proli. 

Mint a lap írja, a Médiatanács szerint a bejelentésekben vitatott tartalom egy konkrét személlyel kapcsolatos véleménynyilvánítás volt, amely önmagában – bár az valóban sértő lehetett az érintett személyre nézve – alkalmatlan arra, hogy a magánérdek sérelmén túlmutató, a közösség sérelmét is megvalósító médiaszolgáltatói magatartásnak legyen tekinthető. 

Kitértek arra is, hogy a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szempontjából problematikus elemet a műsorszám nem tartalmazott.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.