A Médiatanács szerint Nagy Blankára sértő lehetett, ahogy Bayer Zsolt őt gyalázta, de ezért nem rónak ki büntetést az Echo TV-re

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hvg.hu ír arról, hogy a Médiatanács nem bünteti meg az Echo Tv-t azért az adásért, amikor Bayer Zsolt gyalázni kezdett egy 18 éves gimnazista lányt, Nagy Blankát, amiért a lány hevesen szólalt felszólalt egy ellenzéki tüntetésen. 

A Médiatanács állampolgári bejelentés után indított vizsgálatot, mivel voltak, akik kifogásolták, hogy a fideszes Echo-n futó Bayer-showban január 13-án Bayer arról beszélt, hogy Nagy Blanka még csak 18, és már egy igazi, kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis proli. 

Mint a lap írja, a Médiatanács szerint a bejelentésekben vitatott tartalom egy konkrét személlyel kapcsolatos véleménynyilvánítás volt, amely önmagában – bár az valóban sértő lehetett az érintett személyre nézve – alkalmatlan arra, hogy a magánérdek sérelmén túlmutató, a közösség sérelmét is megvalósító médiaszolgáltatói magatartásnak legyen tekinthető. 

Kitértek arra is, hogy a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szempontjából problematikus elemet a műsorszám nem tartalmazott.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.