Árverésen kelt el egy 19. századi preparált bálnapénisz

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A brit Sworders aukciósház kínálatában tűnt fel egy rendkívülinek beharangozott tétel: egy 167 centiméter hosszú, preparált bálnapénisz. 

Hogy ne essen össze, a péniszt annak idején ki is tömték, minden gyanú szerint lószőrrel, így viszont szerencsére nem nehéz, az aukciósház szakértője még pózolt is a kézbe vett ereklyével. 

Annak idején persze nem dísznek készültek a hasonló tárgyak, hanem a tengerészek többek között dohányt szállítottak a bálnapéniszekben, mert így az nem száradt ki.  

A Sworders szakértője elmondta azt is, hogy a tétel árazása komoly szakmai kihívást jelentett a számukra, hiszen korábban sosem kínáltak még eladásra hasonló tárgyat. Végül az aukciósház a tárgyat felajánló személy ajánlatát megfogadva 4500 dolláros kikiáltási árra lőtték be, és 5900 dollárért, azaz mintegy 1,65 millió forintért ment el. (Atlas Obscura

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.