Kellemetlenkedő kék szörnyként riogat a brexittel a holland kormány

Több 444 videó?
Szeretném

A holland kormány figyelmeztető kampányt indított a helyi vállalatok számára, melyben a brexit következményeire hívják fel a figyelmet. Ehhez találtak maguknak egy kabalát is: egy nagyra nőtt kék plüss szörnyet, aki az egyik képen például a külügyminiszter, Stef Blok mellett fekszik az asztalon. 

Az üzenet egyértelmű: a kormány arra kéri a holland cégeket, hogy győződjenek meg róla, a brexit nem fog az útjukba feküdni. 

Hollandia Nagy-Britannia egyik legnagyobb kereskedelmi partnere, és a holland elemzők arra számítanak, hogy a brexit komoly csapást jelenthet az ő gazdaságukra is. Főleg, ha valóban megegyezés nélkül esik ki március 29-én Nagy-Britannia az EU-ból. A holland kórházak már jelezték, hogy egy brit kizuhanás után egyes gyógyszerek és eszközök hiánycikké válhatnak majd az országban. 

A szörnyes kampányhoz kapcsolódik egy honlap is, melyen a cégek tájékoztatást kaphatnak arról, hogy mire érdemes felkészülni, és milyen óvintézkedéseket lehet megtenni. 

A riogató jövőkép mellett a holland gazdaság valamennyit már profitált a brexit réméből: eddig 291 millió eurónyi befektetés és 42 vállalat költözött át hozzájuk a hányatott sorsú Nagy-Britanniából. (BBC)