Mészáros Lőrinc cége 25,9 milliárd forintért dolgozhat az új Néprajzi Múzeum épületén

politika
2019 február 14., 09:49
comments 63

A közbeszerezéseket összesítő TED oldalán jelent meg, hogy eldőlt, ki végezheti el az új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont generálkivitelezési munkáit. A 25,97 milliárd forintra kiírt pályázatot a nyertes ajánlattevő a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. lett.

Ugyanez a két cég nyerte annak idején az új Puskás stadion építésére kiírt közbeszerzést is, és mindkét cég kapcsolatba hozható Mészáros Lőrinc érdekeltségeivel. Olyanannyira, hogy a közbeszerzéseken rendre jól szereplő ZÁÉV idén januárban papíron is Mészáros érdekeltségébe került.

A Kossuth térről kiköltöztetett Néprajzi Múzeum új helyét a Városliget szélére jelölte ki a Fidesz, de egyelőre annyit tudni, hogy döcög az építkezés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.