Mészáros Lőrinc cége 25,9 milliárd forintért dolgozhat az új Néprajzi Múzeum épületén

politika
2019 február 14., 09:49
comments 63

A közbeszerezéseket összesítő TED oldalán jelent meg, hogy eldőlt, ki végezheti el az új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont generálkivitelezési munkáit. A 25,97 milliárd forintra kiírt pályázatot a nyertes ajánlattevő a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. lett.

Ugyanez a két cég nyerte annak idején az új Puskás stadion építésére kiírt közbeszerzést is, és mindkét cég kapcsolatba hozható Mészáros Lőrinc érdekeltségeivel. Olyanannyira, hogy a közbeszerzéseken rendre jól szereplő ZÁÉV idén januárban papíron is Mészáros érdekeltségébe került.

A Kossuth térről kiköltöztetett Néprajzi Múzeum új helyét a Városliget szélére jelölte ki a Fidesz, de egyelőre annyit tudni, hogy döcög az építkezés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt