Nem indít eljárást Fülöp herceg ellen őfelsége ügyészsége

külföld
2019 február 14., 13:01

Miután önként lemondott jogosítványáról, őfelsége ügyészsége nem indít eljárást II. Erzsébet királynő hitvese, a 97 éves Fülöp herceg ellen. Fülöp 2019. január 17-én szenvedett balesetet sandringhami birtoka közelében, amikor Land Roverjével nekiment egy Kiának. A baleset következtében Fülöp terepjárója felborult, de a herceg megúszta sérülések nélkül.

Pedig még a biztonsági öve se volt bekapcsolva - az illetékes norfolki rendőrkapitányság "barátilag azt tanácsolta" hogy ezt ne tegye.

A balesetben a Kia egyik utasa, Emma Fairweather a csuklóját törte. Fülöp neki levelet írt. A január 21-i keltezésű levelében Fülöp maga is "felkavaró élménynek" nevezte a balesetet. "Szeretném, ha tudná, hogy mennyire sajnálom" - írta a sandringhami birtok hivatalos fejléces papírjára írt levelében. "A nap alacsonyan állt. Normál körülmények között nem lett volna gondom azzal, hogy lássam az érkező forgalmat. Így viszont csak arra tudok gondolni, hogy nem vettem észre az érkező autójukat. Nagyon bánom a következményeket" - írta Fairweathernek, aki előzőleg kifogásolta, hogy a herceg nem beszélt velük a baleset után. (Via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.