Nem indít eljárást Fülöp herceg ellen őfelsége ügyészsége

Miután önként lemondott jogosítványáról, őfelsége ügyészsége nem indít eljárást II. Erzsébet királynő hitvese, a 97 éves Fülöp herceg ellen. Fülöp 2019. január 17-én szenvedett balesetet sandringhami birtoka közelében, amikor Land Roverjével nekiment egy Kiának. A baleset következtében Fülöp terepjárója felborult, de a herceg megúszta sérülések nélkül.

Pedig még a biztonsági öve se volt bekapcsolva - az illetékes norfolki rendőrkapitányság "barátilag azt tanácsolta" hogy ezt ne tegye.

A balesetben a Kia egyik utasa, Emma Fairweather a csuklóját törte. Fülöp neki levelet írt. A január 21-i keltezésű levelében Fülöp maga is "felkavaró élménynek" nevezte a balesetet. "Szeretném, ha tudná, hogy mennyire sajnálom" - írta a sandringhami birtok hivatalos fejléces papírjára írt levelében. "A nap alacsonyan állt. Normál körülmények között nem lett volna gondom azzal, hogy lássam az érkező forgalmat. Így viszont csak arra tudok gondolni, hogy nem vettem észre az érkező autójukat. Nagyon bánom a következményeket" - írta Fairweathernek, aki előzőleg kifogásolta, hogy a herceg nem beszélt velük a baleset után. (Via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.