Szándékosan hazudott az ügyészeknek Trump volt kampányfőnöke

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Több hamis vallomást is tett az FBI-nak, a különleges ügyész hivatalának és a nagyesküdtszéknek a nyomozásban fontos kérdésekben" - állapította meg Amy Berman Jackson bíró Paul Manafortról, Donald Trump más vétségek miatt már elítélt egykori kampánytanácsadójáról. Manafortot Robert Mueller, az Egyesült Államok 2016-os elnökválasztásába történt orosz beavatkozás ügyében vizsgálódó különleges ügyész vádolta meg azzal, hogy megszegte vádalkuját, a bíróság pedig igazat adott neki ebben.

Manafort azután kötött vádalkut az ügyészséggel, hogy más, az oroszügyi vizsgálathoz nem kötődő bűncselekmények miatt elítélték. Jackson bíró szerint Manafort a vádalkuban foglalt teljes együttműködéssel szemben több témában is hazudott a nyomozóknak. Hazudott például arról a 125 ezer dollárról, amit jogi költségei fedezésére kapott, ahogy hazudott arról is, hogy min ügyködött orosz munkatársával, az amerikai hatóságok szerint a Kremllel is kapcsolatban álló Konsztantyin Kilimnikkel.

A bíró szerint ezek mind lényegi kérdései voltak a folyamatban levő vizsgálatoknak, vagyis Manafort hazugságainak súlya volt.

Bár megsértette a vádalkut, attól az még nem veszti érvényét, vagyis Manafort nem vonhatja vissza vallomását, amelyben bűnösnek vallotta magát. (Via CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.