Szándékosan hazudott az ügyészeknek Trump volt kampányfőnöke

külföld
2019 február 14., 07:00
comments 13

"Több hamis vallomást is tett az FBI-nak, a különleges ügyész hivatalának és a nagyesküdtszéknek a nyomozásban fontos kérdésekben" - állapította meg Amy Berman Jackson bíró Paul Manafortról, Donald Trump más vétségek miatt már elítélt egykori kampánytanácsadójáról. Manafortot Robert Mueller, az Egyesült Államok 2016-os elnökválasztásába történt orosz beavatkozás ügyében vizsgálódó különleges ügyész vádolta meg azzal, hogy megszegte vádalkuját, a bíróság pedig igazat adott neki ebben.

Manafort azután kötött vádalkut az ügyészséggel, hogy más, az oroszügyi vizsgálathoz nem kötődő bűncselekmények miatt elítélték. Jackson bíró szerint Manafort a vádalkuban foglalt teljes együttműködéssel szemben több témában is hazudott a nyomozóknak. Hazudott például arról a 125 ezer dollárról, amit jogi költségei fedezésére kapott, ahogy hazudott arról is, hogy min ügyködött orosz munkatársával, az amerikai hatóságok szerint a Kremllel is kapcsolatban álló Konsztantyin Kilimnikkel.

A bíró szerint ezek mind lényegi kérdései voltak a folyamatban levő vizsgálatoknak, vagyis Manafort hazugságainak súlya volt.

Bár megsértette a vádalkut, attól az még nem veszti érvényét, vagyis Manafort nem vonhatja vissza vallomását, amelyben bűnösnek vallotta magát. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.