Szándékosan hazudott az ügyészeknek Trump volt kampányfőnöke

2019 február 14., csütörtök 7:00
15

"Több hamis vallomást is tett az FBI-nak, a különleges ügyész hivatalának és a nagyesküdtszéknek a nyomozásban fontos kérdésekben" - állapította meg Amy Berman Jackson bíró Paul Manafortról, Donald Trump más vétségek miatt már elítélt egykori kampánytanácsadójáról. Manafortot Robert Mueller, az Egyesült Államok 2016-os elnökválasztásába történt orosz beavatkozás ügyében vizsgálódó különleges ügyész vádolta meg azzal, hogy megszegte vádalkuját, a bíróság pedig igazat adott neki ebben.

Manafort azután kötött vádalkut az ügyészséggel, hogy más, az oroszügyi vizsgálathoz nem kötődő bűncselekmények miatt elítélték. Jackson bíró szerint Manafort a vádalkuban foglalt teljes együttműködéssel szemben több témában is hazudott a nyomozóknak. Hazudott például arról a 125 ezer dollárról, amit jogi költségei fedezésére kapott, ahogy hazudott arról is, hogy min ügyködött orosz munkatársával, az amerikai hatóságok szerint a Kremllel is kapcsolatban álló Konsztantyin Kilimnikkel.

A bíró szerint ezek mind lényegi kérdései voltak a folyamatban levő vizsgálatoknak, vagyis Manafort hazugságainak súlya volt.

Bár megsértette a vádalkut, attól az még nem veszti érvényét, vagyis Manafort nem vonhatja vissza vallomását, amelyben bűnösnek vallotta magát. (Via CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt