Zombiként mobilozó fiatalokat gázolnak el a rendőrség baleset-megelőzési videójában

baleset
2019 február 14., 18:07

„Napjaink városi utcaképéhez egyre inkább hozzátartoznak a járdán és az úttesten való áthaladásuk közben a fejüket lehajtó, kezükben okos telefont tartó gyalogosok, akik a környezetükről és a rájuk veszélyt jelentő tényezőkről sokszor tudomást sem vesznek, nekiütköznek más személyeknek, illetve figyelmetlenül lépnek le az úttestre (zombi-effektus).”

Ezzel vezeti fel a rendőrség a Felelősséggel, gyalogosan is! című kisfilmjét, amiben a mobiltelefonjukba mélyedő zombikat gázolnak el.

link Forrás

A videó arra hívja fel a figyelmet, hogy évente átlagosan 2500 gyalogost ütnek el a magyar közutakon, 150-en meg is halnak. (police.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.