A puma piócaként lógott rajta, ő kővel is verte a fejét, majd a nyakára lépett

Eddig csak a vadőrök töredékes beszámolóiból lehetett tudni, hogy kábé mi történhetett február elején azzal a férfival, akinek a kalandjáról az egész világsajtó beszámolt, mi például

Puma támadt egy futóra Coloradóban, erre az megfojtotta az állatot

címmel írtunk róla.

Fotó: HO/AFP

A 31 éves Travis Kauffman most egy helyi rádiónak részletesen elmesélte, hogyan történt az eset. A férfi egy gyalogos és bringás ösvényekkel behálózott természetvédelmi területen futott, amikor meghallotta, hogy a háta mögött jön valami. Erre megállt és hirtelen megfordult. 

"Ilyenkor mindig azon szoktam fantáziálni, hogy valami veszélyes állat lesz az, egy medve, egy hiúz vagy egy puma. Hát most tényleg egy puma volt az."

Kauffman, észlelve, hogy egy 40 kiló körüli nagymacskával van dolga, azonnal megpróbálta elijeszteni az állatot: a kezével hadonászni kezdett, közben ordított. De ezzel sem tudta kizökkenteni a pumát, aki késlekedés nélkül rávetette magát. 

A puma az első lendületével bekapta Kauffman egyik kézfejét csuklóig, és ráharapott, közben a mellső mancsaival a hátát, a hátsó lábaival pedig a combját karmolászta. Az első pumaroham annyira lendületes volt, hogy a férfit lesöpörte az ösvényről, az összekapaszkodott puma-ember duó pedig beesett az erdőbe, a fák közé. Végül valószínűleg ez a momentum mentett meg a férfi életét. Úgy értek ugyanis földet, hogy a nagymacska a hátán feküdt, igaz továbbra is a szájában tartva a fickó egyik kezét. De Kauffman ebben a pozícióban legalább arra képes volt, hogy leszorítsa az állat hátsó lábait, majd a pumát egész testével a földhöz szegezve, a szabad kezével kitapogatott egy követ és azzal kezdte ütni a puma fejét. Közben arra jutott, hogy megfojtja a támadóját, így, miután a puma már elgyengült az ütésektől, hirtelen felemelkedett, a jobb lábát a nagymacska torkára tette, majd kiszorította belőle a szuszt.

Az egész élethalálharc úgy tíz percig tarthatott.

És hogy mire gondol valaki, miközben a túlélésért küzd egy baromi erős macskával? Kauffman például arra, hogy 

"Milyen szar lehet így meghalni."

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.