Magyar EP-képviselők EBESZ megfigyelőket kértek a hazai EP-választásra

POLITIKA
2019 február 15., 14:24
comments 299

Facebook-oldalán jelentette be Jávor Benedek EP-képviselő, hogy több kollégájával közösen EBESZ-megfigyelőket hívtak a közelgő hazai EP-választásokra:

„A tavaly áprilisban tömegesen észlelt, és immár az ügyészség által is megerősített választási visszaélések miatt Ujhelyi Istvánnal (MSZP), Niedermüller Péterrel (DK) és Cseh Katalinnal (Momentum) közösen az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordultunk levélben. Levelünkben azt kérjük, hogy a szokásos, formális választási megfigyelői delegáció helyett az EBESZ komoly, a visszaéléseket valóban észlelni és rögzíteni képes missziót küldjön Magyarországra a májusi EP-választásokra. Az EBESZ maga is nem méltányosnak találta jelentésében a tavalyi választást, pedig azóta ahelyett, hogy az akkori ajánlásaik végrehajtásán dolgozott volna a kormány, tovább romlott a helyzet például a sajtószabadság területén. Sőt, maga az ügyészség is visszaélések százait állapította meg. Annál fontosabb, hogy ezúttal sokkal erőteljesebben tartsa rajta a szemét az EBESZ a májusi EP-választáson.”

Mint Jávor írja, az EBESZ küldöttsége csak egyetlen elem a választási visszaélések megelőzésére, emellett szükség lenne szerinte arra is, hogy az ellenzéki pártok együttműködése révén mind a 11 ezer szavazókörben legyen ellenzéki delegált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.