Nyugodtan pecázgatott a kis fúrt lékben, aztán valami olyan szörny kapott rá a horogra, hogy szabályosan megrémült tőle

ÉLET
2019 február 15., 12:16
comments 61

Igazi horgászparadicsomnak számít a Magyarországnál több, mint kétszer nagyobb, de csak feleakkora lakosságú, rengeteg - állítólag tízezer - tóval pettyezett Minnesota állam, de még itt sem fogtak soha akkora halat horoggal, mint most Darren Troseth. 

A horgász a St Croix folyó 60 centis jegét ártfúrva lékipecázott, amikor valami rávágott a csalijára. Ami egy harcsázó méretű gilisztacsokor volt, ami mellé egy döglött kishalat is rátűzött.

Miután megérezte, hogy különlegesen nagy zsákmánnyal van dolga, bekapcsolták a kamerát, így szinte az egész fárasztás megvan videón.

A halat jó sokáig fárasztotta, szinte végig attól rettegve, hogy a vastag jég pereme el fogja nyírni a zsinórt.

Amikor vagy húsz perc után megjelentek a buborékok a lékben, a horgász társa hasra fekve benyúlt a vízbe

Hogy némi kotorászás után előbb egy hatalmas, bajszos fej jelenjen meg a lékben

Majd kicsusszanjon onnan egy két méter hosszú tokhal:

Ami jobb megvilágításban ilyen csinosnak bizonyult:

Ez úgy tűnik, a valaha igazoltan kifogott legnagyobb hal Minnesotában. A súlyát csak megbecsülni tudták, a hal 60 kilós körül lehetett. A fotózás után rögtön visszaengedték a lékbe.

A fárasztásos videók szerelmeseinek itt a film is:

link Forrás

Pár izgalmas pillanat:

  • 3:32 Először tűnik fel a hal a lékben
  • 4:25 Felmerül, hogy újabb lyukat kéne fúrni, mert ezen nem fér át.
  • 4:30 Újabb ötlet. Mi lenne, ha átvágnák a dupla és a tripla lyuk közötti részt, így a zsinórt át lehetne vezetni a nagyobb nyíláshoz és úgy kihúzni a halat.
  • 6:10 Rájönnek, hogy ezen a nagyobbik lyukon sem fér ki a hal óriási feje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.