Szexuális zaklatás miatt nyomozást indítottak a Vatikán párizsi nagykövete ellen

külföld
2019 február 15., 15:39
comments 199

Nyomozás indult a Vatikán franciaországi nagykövete, Luigi Ventura érsek ellen szexuális zaklatás miatt. A 74 éves pap/diplomata állítólag egy fiatal hivatalnokot zalkalott egy protokolláris eseményen a párizsi városházán még január 17-én.

A panaszt a párizsi polgármesteri hivatal nyújtotta be az érsek ellen január 24-én, a rákövetkező napon indult a vizsgálat.

Ventura tíz éve szolgál nagykövetként, ebben a minőségében hívták meg a párizsi polgármester hagyományos újévi fogadására is. Itt a vendégek elsősorban diplomaták, illetve a vallási és civil élet vezetői.

A polgármesteri hivatal egyik tisztségviselője azt mondta a Reutersnek, hogy az érsek itt

“kitartóan és ismétlődően cirógatta” annak a fiatal férfinak a fenekét, aki köszöntötte őt a fogadáson.

photo_camera Luigi Ventura Fotó: REMY GABALDA/AFP

Ventura képviselői nem kommentálták az esetet.

Ferenc pápa amúgy épp a hónap elején ismerte el, hogy hogy legalább egy esetben szexrabszolgaként tartottak apácákat papok. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.