Meghalt Bruno Ganz

Szombat este a zürichi otthonában 77 éves korában meghalt Bruno Ganz. A svájci színész ügynöke elmondta, hogy a színész egy ideje rákkal küzdött.

Bruno Ganz a 49. Aranykamera-díjátadón Berlinben 2014. február 1-én.Fotó: Britta Pedersen/AFP

Bruno Ganz 1941-ben született gy svájci gyári munkás és egy olasz nő gyerekeként.

A színpadon is sokat játszott, de a világhírt a mozi hozta meg neki. A leghíresebb alakítása a 2004-es Bukás című film főszerepe volt, ő játszotta Adolf Hitlert.

Bruno Ganz, mint Adolf Hitler a BukásbanFotó: Constantin Film/DPA/AFP

De ő volt a főszereplője Wim Wender Berlin felett az ég és Az amerikai barát című filmjeinek is. Legutóbb Lars von Trier új filmjében, az A ház, amit Jack építettben alakította a pokolban kalauzoló Vergiliust. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.