Nadav Lapid izraeli rendező Szinonimák című filmje nyerte az Arany Medvét Berlinben

FILM
2019 február 16., 19:34
comments 119
Nadav Lapid és az Arany Medve
photo_camera Nadav Lapid és az Arany Medve Fotó: CHRISTOPH SOEDER/AFP

„Nadav Lapid izraeli rendező Synonymes (Szinonimák) című alkotása kapta meg a legjobb filmnek járó Arany Medvét a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton” - közölte szombat este az MTI. 

 Az izraeli-német-francia koprodukcióban készült alkotás önéletrajzi ihletésű tragikomédia, egy tel-avivi fiatalemberről szól, aki Párizsba költözik és megszállottként igyekszik beilleszkedni és megtanulni franciául, mert hallani sem akar többé szülőföldjéről. A nemzetközi zsűrit az Oscar-díjas francia Juliette Binoche vezette. 

Idén is nyert magyar alkotás díjat a Berlinalén: Buda Anna Flóra Entropia című animációja kapta a rövidfilmes kategóriában a Teddy-díjat, a hagyományos nemi identitásoktól eltérő szexuális önazonosságok témáját megjelenítő filmművészetnek szentelt elismerést, amelyről egy független zsűri dönt.

2017-ben Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című filmje nyerte el a legjobb alkotásnak járó Arany Medvét. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.