Terrortámadást akadályozták meg Észak-Macedóniában

A helyi belügyminisztérium szerint a merényletet az Iszlám Állam emberei készültek végrehajtani. A rendőrségi akciót azután rendelték el, hogy egy meg nem nevezett „partnerország” információkat adott a támadás előkészületeiről. A minisztérium közölte: egy lehetséges merénylethez szükséges tárgyakat és eszközöket foglaltak le. A tárgyakat nem nevezték meg.

Közben az USA szkopjei nagykövetsége biztonsági riasztást adott ki, amiben arra figyelmeztette a térségben tartózkodó állampolgárait, hogy nagy a valószínűsége egy terrortámadásnak.

A most már Észak-Macedóniának nevezett ország 2 milliós lakosságának nagy többsége ortodox, 35 százaléka pedig muszlim. Az egykori jugoszláv tagköztársaság hatóságainak adatai szerint kb. 130 helyi állampolgár harcolt vagy harcol Szíriában és Irakban az iszlamisták oldalán. Egy bíróság 2016-ban hat embert, köztük egy imámot, 7 évig terjedő börtönre ítélt, vagy mert a közel-keleten harcolt, vagy azért, mert a térségbe toborzott másokat. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.