Tízezrek tüntettek Barcelonában a katalán szeparatisták bebörtönzése ellen

Nagy tömegek vonultak utcára szombaton Barcelonában, hogy tiltakozzanak 12 katalán szeparatista politikus és aktivista bebörtönzése ellen, akiket lázadás szításával vádolnak a spanyol hatóságok a 2017. októberre tervezett, függetlenségi népszavazás megszervezésének kísérlete miatt. 

A tüntetés akutalitását az adja, hogy ezen a héten kezdődtek meg a szeparatisták bírósági tárgyalásai Madridban.

A békés demonstrálók katalán zászlók erdejében, a politikai foglyok szabadságát követelő molinókkal kezükben vonultak végig a katalán fővároson. „Az önrendelkezés jog, nem bűn” - hirdette több ezer transzparens. 

A felvonulást a függetlenségpárti ANC és az Ómnium katalán kulturális szövetségek szervezték meg, de azon részt vettek katalóniai politikai szervezetek és pártok is. Több tízezren, egyes források szerint közel 200 ezren vettek részt a felvonuláson. 

Fotó: PAU BARRENA/AFP
Fotó: PAU BARRENA/AFP
Fotó: LLUIS GENE/AFP
Fotó: LLUIS GENE/AFP
Fotó: PAU BARRENA/AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.