Nem közvetítettek Iránban egy Bundesliga-mérkőzést, mert nő vezette a meccset

Nem láthatták Iránban a IRIB nézői a Bayern Müchen-Augsburg pénteki összecsapását, miután a televízió egyszerűen nem közvetítte a meccset, pedig megvásárolta a német elsőosztályú mérkőzések közvetítési jogait.

A letiltás oka egyszerűen annyi volt, hogy a meccset egy női bíró, Bibiana Steinhaus vezette, ami Németországban már hétköznapi eseménynek számít, Iránban viszont nem. Pontosabban azzal van baj, hogy Steinhaus nem megfelelő öltözékben mutatkozott, azaz nem takarta - arcát kivéve - az egész testét ruha.

A Bibinek is becézett bíró egyébként alaposan fel volt öltözve, de fejkendő - ami előírás minden nő számára Iránban -, nem volt rajta. Így nézett ki:

Fotó: firo Sportphoto/Marcel Engelbrec/Picture-Alliance/AFP

Nem először gyűlik meg az iráni sportközvetítés baja a német bíróval, tavaly úgy oldották meg a dolgot, hogy amikor a közvetítés a bírót mutatta közelről, gyorsan bevágtak egy nézőkről készült vágóképet. (DW)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.