Nem közvetítettek Iránban egy Bundesliga-mérkőzést, mert nő vezette a meccset

Nem láthatták Iránban a IRIB nézői a Bayern Müchen-Augsburg pénteki összecsapását, miután a televízió egyszerűen nem közvetítte a meccset, pedig megvásárolta a német elsőosztályú mérkőzések közvetítési jogait.

A letiltás oka egyszerűen annyi volt, hogy a meccset egy női bíró, Bibiana Steinhaus vezette, ami Németországban már hétköznapi eseménynek számít, Iránban viszont nem. Pontosabban azzal van baj, hogy Steinhaus nem megfelelő öltözékben mutatkozott, azaz nem takarta - arcát kivéve - az egész testét ruha.

A Bibinek is becézett bíró egyébként alaposan fel volt öltözve, de fejkendő - ami előírás minden nő számára Iránban -, nem volt rajta. Így nézett ki:

Fotó: firo Sportphoto/Marcel Engelbrec/Picture-Alliance/AFP

Nem először gyűlik meg az iráni sportközvetítés baja a német bíróval, tavaly úgy oldották meg a dolgot, hogy amikor a közvetítés a bírót mutatta közelről, gyorsan bevágtak egy nézőkről készült vágóképet. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.