Nem közvetítettek Iránban egy Bundesliga-mérkőzést, mert nő vezette a meccset

Tbg
sport
2019 február 17., 11:34
comments 398

Nem láthatták Iránban a IRIB nézői a Bayern Müchen-Augsburg pénteki összecsapását, miután a televízió egyszerűen nem közvetítte a meccset, pedig megvásárolta a német elsőosztályú mérkőzések közvetítési jogait.

A letiltás oka egyszerűen annyi volt, hogy a meccset egy női bíró, Bibiana Steinhaus vezette, ami Németországban már hétköznapi eseménynek számít, Iránban viszont nem. Pontosabban azzal van baj, hogy Steinhaus nem megfelelő öltözékben mutatkozott, azaz nem takarta - arcát kivéve - az egész testét ruha.

A Bibinek is becézett bíró egyébként alaposan fel volt öltözve, de fejkendő - ami előírás minden nő számára Iránban -, nem volt rajta. Így nézett ki:

photo_camera Fotó: firo Sportphoto/Marcel Engelbrec/Picture-Alliance/AFP

Nem először gyűlik meg az iráni sportközvetítés baja a német bíróval, tavaly úgy oldották meg a dolgot, hogy amikor a közvetítés a bírót mutatta közelről, gyorsan bevágtak egy nézőkről készült vágóképet. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.